Страци КулинскиПрезидент на Американския университет в България

  Страци Кулински е доказан професионалист с международен бизнес опит и умения да работи в мултинационални организации и среди.

  Неговата професионална кариера се простира над двадесет години в създаване и изграждане на пазарна стойност за медиите, телекомуникациите, и високо технологичните компании из Европа, в Северна и Южна Америка, Африка и Азия, и с назначения в Лондон, Вашингтон, Москва и Силициевата долина край Сан Франциско.

  Преди да поеме президентския пост в Американския университет в България, Кулински е ръководил дивизията за международно корпоративно развитие в TiVo, Силициевата долина, САЩ, където започва работа през 2008 г.

  От 2001 до 2008 е работил в Intelsat във Вашингтон, като последната позиция, която е заемал там е свързана с бизнес развитие и разработване на нови продукти. Преди това е работил за Merill Lynch в Лондон и Metromedia International Inc.

  Той е един от първите студенти, прекрачили прага на Американския университет в България при откриването му през 1991 година и завършили през 1995.

  Страци завършва АУБ със специалност „Бизнес администрация“ и има магистратура по бизнес администрация от престижното училище Уортън в Университета на Пенсилвания.

  Контакти

  Имате въпроси? С удоволствие ще ви отговорим! :)

  Интересувате се от нашите кариерни събития?

  Абонирайте се!

  Разберете първи за нашите предстоящи кариерни събития за българи с опит в чужбина!