Анна-Мари Виламовска

  Анна-Мари Виламовска

  Основател и изпълнителен директор, Работещи идеи

  Анна-Мари е основател и изпълнителен директор на Работещи идеи – консултантска компания, разработваща стратегии за корпоративни и публични иновации в ЦИЕ с фокус клъстерно развитие, инвестиционни програми и оценки и комуникация на въздействието.

  Анна-Мари е доктор по приложна икономика на RAND Graduate School, CA, USA. Започва кариерата си като икономист в Световната Банка (D.C., Asia, Middle East) и RAND (USA & Europe) с фокус финансови политики, технологии и добавена стойност в здравеопазването и образованието.

  В периода 2012 – 2017 г. е старши съветник на президента Плевнелиев с ресори иновации, наука, здравеопазване, управлява наградите „Джон Атанасов“ и инициативата „Българската Коледа“.

  Част от Financial Times 100 Global Innovation Challengers from CEE (2015). Носител на Командорският Кръст на Република Полша за заслуги към създаването на свързана и иновативна Европа (2016). Член е на управителния съвет на ЕК за програмата за наука и иновации „Мария Кюри“ и на борда на ЕК за дигитално предприемачество и регионални индустриални хъбове.

  Контакти

  Имате въпроси? С удоволствие ще ви отговорим! :)