Тази година, на 9 септември в Интер Експо Център София, сдружение “Тук-Там” и фондация “Идентичност за България” за 9 пореден път ще съберат на едно място над 90 топ работодатели и над 1200 кандидати с опит в чужбина.  За пета поредна година патрон на форум “Кариера в България. Защо не?” е Президентът на Република България – Росен Плевнелиев.

Най-големият кариерен форум се провежда под мотото “Ела и порасни с нас” и ще бъде основно насочен към млади специалисти и възможностите за развитие, които имат у нас, след като придобият опит зад граница. Регистрацията за участие за кандидати е безплатна на инициативата.

Всяка година броят на участващите компании се увеличава, а над 90% от работодателите участват в няколко поредни издания. Компаниите-изложители са с разнообразен профил – от стартиращи компании до големи интернационални офиси в сферата на финансите, фармация, услуги, банки, храни и напитки, ИТ и бизнес, медии, НПО и други. Според работодателите, кандидатите с опит в чужбина често са по-отговорни, инициативни и адаптивни в българската среда.

Присъствието на форума осигурява не само лична среща с работодатели в страната, но предлага платформа за споделяне на опит, контакти и идеи между кандидатите. По време на целия ден тече и семинарната програма с лекции, работилници и дискусии.

Целта на семинарната част е да създаде платформа за споделяне на идеи, умения, опит и контакти и да покаже мотивиращи истории на хора, реализирали се успешно в България.  С подкрепата на Streamer.BG тя ще бъде излъчвана на живо на сайта на инициативата.

Форумът ще бъда открит от големия български актьор, драматург и режисьор Камен Донев.

Програмата ще се състои от 6 панелни дискусии, три фирмени презентации и Кафе на секторите. Темите са свързани с развитието и професионалната реализация у нас. Лекторите ще говорят за продължаващия професионален път от чужбина в България, израстването в йерархията, баланса между работа и свободно време, как да се представим добре на интервю за работа, за провалите и победите и на какво ни учат те и за това какво е да не работиш по образованието си.

Събитието ще представи и “Кафе на секторите”, в което са поканени водещи експерти oт различни сектори, които по време на обедната почивка, в неформалната среда на нетуъркинг зоната, ще споделят своя опит и съвети за развитие в определени сектори. Сферите са Предприемачество, ИТ, Маркетинг и Реклама, НПО, Наука и иновации, Инженерство, Образование, Изкуство, Архитектура, Финанси и Право.

В  нетуъркинг зоната  участниците ще могат да се възползват и от допълнителни услуги, за да развият своята кариера като безплатни кариерни консултации от AIMS Human Capital, проверка на автобиография от Adecco Bulgaria, професионална снимка за CV от Bright Point и насоки как да подобрите LinkedIn профила си от Karieri.BG.

Всички гости на форума са добре дошли и на афтър парти от 20 часа в клуб Алкохол, което ще отпразнува успешния завършек на „Кариера в България. Защо не?“.

Контакти

Имате въпроси? С удоволствие ще ви отговорим! :)

Интересувате се от нашите кариерни събития?

Абонирайте се!

Разберете първи за нашите предстоящи кариерни събития за българи с опит в чужбина!