“Моята България в чужбина” е рубрика, посветена на посланиците на “Кариера в България. Защо не?” 2018 от различни български студентски общности в чуждестранни университети. В нея ти представяме бивши и настоящи студенти, които са избрали да се развиват в чужбина и които популяризират форума сред състуденти и приятели навън. Регистрирай се безплатно и ти.

Как се казваш?

Светлозар Милошев

Къде живееш и какво учиш/работиш?

Живея в Бостън, Масачузетс. Завърших бакалавър и магистър в Масачузетския университет в Бостън. Работя като Директор в Мариот Интернешънъл.

Каква е твоята България в чужбина? Какво от нея присъства в живота ти там?

Връзката ми със семейството и най-добрите ми приятели в България е силна и постоянна. Българската храна, телевизия и социалните контакти с други Българи в Америка.

Разкажи ни малко повече за българската общност в твоя университет – колко често се събирате и какви инициативи организирате заедно?

Поддържаме връзка главно в интернет и когато можем, се чуваме. Събиранията са трудни, тъй като след завършване всеки започва работа и сме много заети, и разстоянията са големи. Виждаме се на събития за настоящи и бивши възпитаници, организирани от университета.

Какво ти дава опитът в чужбина?

Увереност в решенията и различни перспективи за глобалния свят.

От колко време не си в България и какво ти липсва от нея?

От повече от 10 години. Липсват ми семейството, роднините и приятелите. Липсва ми природата, традициите и по-освободеният начин на живот.

Какво научи за себе си и България, когато се премести да учиш навън?

Да бъда силен сам и далече от родното си място без чужда помощ.

При какви условия би търсил място и завръщане в България?

Перспектива за развитие в професионален и личен план.

В каква сфера искаш да се развиваш?

Мениджмънт, хотелиерство, и участие в политическия живот на страната.

Защо избра да станеш student ambassador и да подкрепиш “Кариера в България. Защо не?”

Всеки, който е роден и израснал в България, има моралния дълг да допринесе за развитието и благополучието на своята родина и народ. Ние, които сме имали възможността да се образоваме в чужбина, бихме могли да допринесем с опита и знанието си, като ги приложим в България.

 

Контакти

Имате въпроси? С удоволствие ще ви отговорим! :)