Кристина Бончева: “За мен едно от най-големите предимства в България е, че има сфери, които все още се развиват, което от своя страна е предпоставка за разнообразни кариерни възможности, както и за внасяне на подобрения и иновации.”
Избери и ти кариера в България. Регистрирай се безплатно за най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина.

Как се казвате?

Кристина Бончева

Къде работите? 

AIG Center of Excellence

На каква позиция?

Младши ръководител на екип

Опишете работата си с няколко изречения?

Основно ролята ми е свързана с организацията на работата на екипа. Това включва определяне на краткосрочни и дългосрочни цели, оценка на представянето на служителите и подпомагане на тяхното развитие. Фокусът на усилията ми е върху доброто обслужване на клиентите, с които работим, и заедно с това, поддържането на приятелска работна атмосфера в екипа.

Къде сте учили/работили в чужбина ? 

Учила съм в Barry University, във Маями, Флорида, САЩ.

Колко време бяхте в чужбина ?

3 години

Кога се върнахте в България?

2014 година

Защо избрахте да се върнете в България?

Избрах България, защото се чувствам най-добре в родината си. . Първоначално се върнах, за да се състезавам като част от Националния отбор по гребане, а впоследствие, започнах работа и останах, за да развивам кариерата си в AIG.За мен България предлага възможности за развитие в различни сфери, стига човек да иска да се усъвършенства и да положи усилия.

Бихте ли посъветвали младите хора да се върнат в България? Защо (да/не)? Какво бихте казали на онези, които смятат, че в България няма бъдеще?

Аз бих посъветвала младите хора да се върнат в България, защото само те имат потенциала и амбицията, нужни, за да развиват държавата ни. Бих окуражила всеки да се бори и реализира идеите и мечтите си в родината, защото така ще бъде много по-удовлетворен.Когато човек е заобиколен от близките и приятелите си, успехите, които постига, са в пъти по-значими.На тези, които смятат, че няма бъдеще в България, бих казала да обръщат повече внимание на успехите, с които се слави страната ни, а не толкова на негативизмът, идващ от медиите и демотивираните хора. Има много успешни българи в страната ни, които са пример за подражание и именно те следва да бъдат във фокуса на вниманието ни.

Какви бяха трите най-големи предизвикателства пред вас, когато се върнахте?

Предизвикателството, пред което се изправих, когато се върнах в България, беше да намеря подходяща за мен сфера за развитие. Това беше важно, тъй като никога не съм планирала да оставам в чужбина. За щастие, намерих компания, в която да започна кариерата си и да имам възможности за бъдещо развитие. Всички останали ежедневни предизвикателства съм преодолявала и продължавам да преодолявам с подкрепата на близките и колегите си.

Какви според вас са трите най-големи предимства на живота и кариерата в България?

За мен едно от най-големите предимства в България е, че има сфери, които все още се развиват, което от своя страна е предпоставка за разнообразни кариерни възможности, както и за внасяне на подобрения и иновации. Също така смятам, че социалният живот и култура в България допринасят за това човек да се чувства добре както на работното място, така и в свободното си време. И третото предимство е че се намираш близо до всички роднини и приятели.

Какво ви липсваше най-много, докато бяхте в чужбина?

Най-много ми липсваше социалният живот, приятелите ми и храната.

Любимото ви място в България?

Планината – най-вече Рила

Защо избрахте да останете в България? Съжалявате ли?

Не съжалявам, че останах в България.
Избрах България, заради възможностите, които предлага на амбициозните млади българи, избрах културата и хората, избрах да бъда близо до семейството и приятелите си, както и да се развивам и да доказвам на негативно настроените хора, че има успели и добре чувстващи се българи.

Контакти

Имате въпроси? С удоволствие ще ви отговорим! :)