Виолета Узунова: “Въпреки че поначало бях скептично настроена, за кратък период успях да открия хиляди възможности за развитие и много млади хора, споделящи моите цели и виждания. Това са и причините да остана в България и вярвам, че тепърва ще откривам още такива.”

Избери и ти кариера в България. Регистрирай се безплатно за най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина.

Как се казваш?
Виолета Узунова
Къде работиш?
Accedia
На каква позиция? 
Marketing Assistant
Опиши работата си с няколко изречения. 
Разнообразна, интересна, колективна. Сам по себе си маркетингът е една от най-креативните професии, а възможността да прилагам креативност именно в ИТ сектора е изключително предизвикателство.

Къде си учил/работил в чужбина? 
Завърших висшето си образование в London College of Communication, кампус на University of the Arts London, със специалност Magazine Publishing.

Колко време беше в чужбина? 
В чужбина прекарах 3 години, колкото траеше и бакалавърската ми програма.

Кога се върна в България? 
Върнах се в България миналата есен.

Защо избра да се върнеш в България? 
Всъщност, когато се върнах, не бях взела съзнателното решение, че се връщам за постоянно. След като завърших, бях доста объркана и определено не бях наясно къде искам да развивам своята кариера. От едната страна стояха хората, които ми казваха, че в България бъдеще няма, а от другата семейството и близките ми, които тайно се надяваха да се върна. В крайна сметка, реших да послушам инстинкта си и така, уж на шега, реших да кандидатствам за работа в София.

Би ли посъветвала младите хора да се върнат в България? Защо (да/не)? Какво би казала на онези, които смятат, че в България няма бъдеще? 
Бих ги посъветвала да вземат решението на база на собствения си опит и възгледи и да не се повлияват от негативните коментари на тези, които, поради една или друга причина, не са се реализирали в България. Моят личен опит опроверга всякакви твърдения, че в нашата страна няма бъдеще. Намерих си добра работа на място, на което отивам с желание всеки ден и където мога да се развивам. Това, което бих казала на всички млади и амбициозни хора, е да бъдат отворени към възможности в чужбина, да пътуват и трупат опит и знания, но да се върнат и да допринесат за родината и нейното развитие.

Какви бяха трите най-големи предизвикателства пред теб, когато се върна? 
Едно от големите предизвикателства, с които се сблъсках, беше липсата на контакти в голям град като София, където според мен те са изключително важни.

Какви според теб са трите най-големи предимства на живота и кариерата в България? 
Социалният живот, природата и хората.

Какво ти липсваше най-много, докато беше в чужбина?
Семейството и приятелите + това, което изброих по-горе.

Как си намери работа?
Обява за работа в интернет
Любимото ти място в България? 
Едно от най-вълшебните места, на които съм била в границите на родината, е Рупите.
Защо избра да останеш в България? Съжаляваш ли?
Краткият отговор е Не! Въпреки че поначало бях скептично настроена, за кратък период успях да открия хиляди възможности за развитие и много млади хора, споделящи моите цели и виждания. Това са и причините да остана в България и вярвам, че тепърва ще откривам още такива.
Контакти

Имате въпроси? С удоволствие ще ви отговорим! :)

Интересувате се от нашите кариерни събития?

Абонирайте се!

Разберете първи за нашите предстоящи кариерни събития за българи с опит в чужбина!