Георги Кирилов: “Тези, които смятат, че в България няма бъдеще, бих ги посъветвал, преди да говорят, да се посъветват с хора, които имат повече опит от тях, а и да дойдат на място да се убедят.
Избери и ти кариера в България. Регистрирай се безплатно за най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина.

Как се казваш?
Георги Кирилов
Къде работиш?
МДВ Профешънал Едюкейшън
На каква позиция? 
Директор Обучения

Опиши работата си с няколко изречения?
Работата ми се състои в подобряване на професионалните умения на хора от начален стадии на кариерата си до мениджъри на висши ръководни позиции.

Къде си учил/работил в чужбина?
Завършил съм Лондонското училище по икономика и политически науки (LSE) в Англия. Работил съм в сферата на счетоводството и финансите в Лондон, Женева и България.

Колко време беше в чужбина? 
10 години.
Кога се върна в България? 
2005г.

Защо избра да се върнеш в България?
Получих предложение за работа в България от Делойт, което ми позволи да израсна професионално, а и поради факта, че България преди 10 г. вече предлагаше атрактивни възможности за хора с професионални умения. Освен това, да имаш добра реализация и да живееш в родната си страна, е нещо, което винаги съм искал да осъществя.

Би ли посъветвалмладите хора да се върнат в България? Защо (да/не)? Какво би казал на онези, които смятат, че в България няма бъдеще? 
Бих ги посъветвал при първа възможност да се върнат. В момента много по-бързо могат да израснат професионално в България, отколкото в чужбина. В България има множество западни компании, които имат огромни затруднения с намирането на качествени служители на всяко ниво, като заплащанията са доста атрактивни и съотношението доходи/качество на живот за мен надвишава нивата в западна Европа. Тези които смятат, че в България няма бъдеще, бих ги посъветвал, преди да говорят, да се посъветват с хора, които имат повече опит от тях, а и да дойдат на място да се убедят. Няма нищо лошо да поработят в чужбина, да натрупат опит и след това да се върнат, но на които му се работи, бъдеще има навсякъде!

Какви бяха трите най-големи предизвикателства пред теб, когато се върна? 
Да привикна обратно към нашата реалност, да науча бизнес терминологията на Български, тъй като на английски ми беше по-лесно да говоря, но колегите ми помогнаха и да си намеря отново приятели, тъй като се бях откъснал за дълъг период от България.

Какви според теб са трите най-големи предимства на живота и кариерата в България? 
България предлага всичко: слънце, море, планини, което прави качеството на живота много високо, а и си близко си до семейство и приятели. Професионално възможностите за реализация са многобройни, като дори някой познати ползват България като трамплин да получат по-добри условия, след това отиват на висши позиции в чужбина и след години се връщат пак обратно.

Какво ти липсваше най-много, докато беше в чужбина?
Слънцето и топлото време.
Как си намери работа?
Обява за работа в интернет.

Любимото ти място в България?
Много са местата, които харесвам: Безбог, Рилските езера и Бургас, които, без да ми е роден град, за мен е един от най-прекрасните градове в България.
Бил ли си на предишно издание на Кариера в България?
Не съм бил, но с удоволствие бих участвал.

Защо избра да останеш в България? Съжаляваш ли? 
България ми даде възможност да се реализирам, както в професионален план, така и да създам прекрасно семейство. Няма нищо, за което да съжалявам.
Контакти

Имате въпроси? С удоволствие ще ви отговорим! :)

Интересувате се от нашите кариерни събития?

Абонирайте се!

Разберете първи за нашите предстоящи кариерни събития за българи с опит в чужбина!