Елеонора Янчева:Все повече международни компании предлагат все по-разнообразни длъжности в България и доверието им към нашите способности се увеличава, което увеличава и възможностите за развитие.
Избери и ти кариера в България. Регистрирай се безплатно за най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина.
Как се казваш?
Елеонора Янчева
Къде работиш? 
Modis IT Outsourcing -Part of Adecco Group
На каква позиция? 
Административен специалист с контролни функции, с немски и английски език
Опиши работата си с няколко изречения? 
Работя като административен асистент на няколко мениджъра в компанията HPE, които са базирани в Германия. Работата ми е предимно на немски език, като изпълнявам най-различни дейности: от мениджмънт на календарите им, през изготвяне на комуникации до участие в проекти и следене на данни и процеси.

Къде си учил/работил в чужбина ?
Германия, Свободният университет в Берлин, след това работих 8 месеца за американска компания в Берлин.

Колко време беше в чужбина? 
5 години
Кога се върна в България? 
Ноември 2016.

Защо избра да се върнеш в България? 
Въпреки предимно негативните мнения в обществото относно шансовете за реализация в България, реших да опитам и да си изградя собствено мнение. Голямо влияние оказаха впечатленията ми от кариерния форум и последвалите разговори с представители на компании.

Би ли посъветвала младите хора да се върнат в България? Защо (да/не)? Какво би казала на онези, които смятат, че в България няма бъдеще? 
Бих ги посъветвала да опитат и тук, и там, за да преценят сами къде се чувстват по-добре. На онези, които смятат, че в България няма бъдеще, бих казала, че всеки сам за себе си трябва да натрупа опит и да си изгради позиция, без да вярва сляпо на чуждото мнение и съвети. За 5 години в Берлин, мога да заявя, че всичко има 2 страни и от теб зависи дали ще се фокусираш само върху една от тях.

Какви бяха трите най-големи предизвикателства пред теб, когато се върна? 
Не мога да посоча предизвикателства в истинския смисъл на думата. Това, с което се борех в началото, бе песимизма на някои хора около мен и дупките по улицата.

Какви според теб са трите най-големи предимства на живота и кариерата в България? 
За това ще дам само два прости примера: Все повече международни компании предлагат все по-разнообразни длъжности в България и доверието им към нашите способности се увеличава, което увеличава и възможностите за развитие. Сравнявайки София и Берлин, виждам в София много повече възможности след работно време, докато в Берлин всичко затваряше към 20-21 ч. и в неделя възможностите бяха доста ограничени. Предимствата са много индивидуални и няма да се опитвам да ги обобщавам.

Какво ти липсваше най-много, докато беше в чужбина? 
 Близките ми хора, любимите ми места и розовите домати. 🙂

Как си намери работа?
Кариера в България, защо не! Бях прикачила CV-то си към регистрацията за форума и след събитието Адеко се свърза с мен.

Любимото ти място в България? 
Много са…… Родният ми квартал в София, Витоша и морето.

Бил ли си на предишно издание на Кариера в България. Защо не? Ако, да, кога? 
Посетих изданието през 2016
Как форумът ти помогна за твоето кариерно развитие?
Даде ми ориентация кои работодатели какво търсят, срещна ме с много ерудирани хора и осъществих връзка с различни компании след форума. Не на последно място: намерих си работа в рамките на няколко седмици след форума.

Защо избра да останеш в България? Съжаляваш ли? 
Имах желание да сменя Берлин с друг град и въможностите за преместване в София се появиха в правилния момент. Реших да опитам и да видя как ще потръгнат нещата. За момента съм доволна от взетото решение и работя за по-нататъшното си развитие.
Контакти

Имате въпроси? С удоволствие ще ви отговорим! :)

Интересувате се от нашите кариерни събития?

Абонирайте се!

Разберете първи за нашите предстоящи кариерни събития за българи с опит в чужбина!